17
O rețetă rafinată, unde dulceața mierii se combină armonios cu aciditatea portocalei, creând o glazură aromată care transformă prepelița într-o adevărată delicatesă.
Ingrediente
- 4 prepelițe proaspete
- 3 linguri miere
- 200 ml suc proaspăt de portocale
- 1 linguriță coajă rasă de portocală
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură unt
- 1 linguriță ghimbir ras
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
- Într-o cratiță mică, amestecă sucul de portocale, mierea, sosul de soia, coaja de portocală și ghimbirul.
- Fierbe compoziția la foc mic până se reduce și devine un sos dens și lucios.
- Condimentează prepelițele cu sare și piper, apoi unge-le cu unt și așază-le într-o tavă.
- Dă-le la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25 de minute.
- După acest timp, unge prepelițele cu glazura de portocale și mai lasă-le la cuptor pentru încă 10 minute, până se caramelizează ușor.
- Servește-le alături de orez basmati sau legume la abur pentru o combinație perfectă de arome.
Poftă bună!