Prima pagină » Reteta Creveți tempura

Reteta Creveți tempura

by admind

Creveții tempura sunt un preparat japonez renumit pentru crustă ușoară și crocantă. Se servesc de obicei cu sos de soia sau dipuri speciale și sunt perfecți ca aperitiv sau fel principal.

Ingrediente

  • 200 g creveți decorticați
  • 100 g făină
  • 50 g amidon de porumb
  • 1 ou
  • 100 ml apă foarte rece
  • Sare
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  1. Amestecă făina, amidonul și un praf de sare.
  2. Bate oul și combină-l cu apa rece.
  3. Încorporează amestecul lichid peste cel uscat, fără să omogenizezi complet.
  4. Treci creveții prin aluat și prăjește-i în ulei încins până devin aurii.
  5. Scoate-i pe hârtie absorbantă și servește imediat.

Poftă bună!

related articles