Prima pagină » Reteta Mămăligă clasică

Reteta Mămăligă clasică

by admind

Mămăliga clasică este un preparat rustic, adânc înrădăcinat în bucătăria românească. Simplă, dar versatilă, poate însoți fripturi, tocănițe, brânzeturi sau chiar fi consumată ca atare.

Ingrediente

  • 300 g mălai grisat (pentru mămăligă)
  • 1 litru apă
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură unt (opțional, pentru cremozitate)

Mod de preparare

  1. Adu apa la fierbere într-o oală încăpătoare și adaugă sarea.
  2. Când clocotește, redu focul și începe să torni mălaiul în ploaie, amestecând energic cu un tel sau o lingură de lemn pentru a evita formarea cocoloașelor.
  3. Continuă să amesteci constant în primele 5 minute.
  4. Fierbe la foc mic timp de 15–20 de minute, amestecând regulat până mămăliga se îngroașă și se desprinde ușor de pereții vasului.
  5. Dacă dorești, adaugă la final o lingură de unt pentru un gust mai fin.
  6. Răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn sau într-un bol umezit și servește fierbinte.

Poftă bună!

related articles