Prima pagină » Reteta Tarta rustică cu praz și ricotta

Reteta Tarta rustică cu praz și ricotta

by admind

Această tartă sărată este o alegere excelentă pentru cinele relaxate sau brunch-uri de weekend. Prazul caramelizat aduce dulceață naturală, iar ricotta oferă un contrast fin și cremos.

Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat foietaj (sau aluat fraged)
  • 2 fire de praz (partea albă)
  • 200 g ricotta
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură unt
  • sare, piper, nucșoară

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 180°C. Taie prazul în rondele subțiri și călește-l în unt până devine moale și ușor auriu.
  2. Bate ouăle cu ricotta și smântâna, apoi asezonează cu sare, piper și un praf de nucșoară.
  3. Întinde aluatul într-o tavă de tartă, înțeapă-l ușor cu furculița și presară prazul călit.
  4. Toarnă deasupra amestecul de ricotta și ou, apoi nivelează.
  5. Coace timp de 35-40 de minute până devine rumenă și bine legată.

Poftă bună!

related articles