Prima pagină » Reteta Cartofi copti cu pesto de rucola si nuci

Reteta Cartofi copti cu pesto de rucola si nuci

by admind

Această retetă este o alegere excelentă atunci când îți dorești o garnitură crocantă și plină de aromă. Cartofii copți devin aurii și moi la interior, iar sosul pesto din rucola și nuci adaugă o notă intensă, ușor picantă.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi noi (sau mici)
  • 1 mână generoasă de rucola
  • 2 linguri nuci
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură parmezan ras
  • sare, piper după gust

Mod de preparare:

  1. Spală bine cartofii și taie-i în jumătăți sau sferturi.
  2. Așază-i într-o tavă, stropește cu ulei și condimentează cu sare și piper. Coace-i 35-40 minute la 200°C.
  3. Pentru pesto: mixează în blender rucola, nucile, usturoiul, parmezanul și uleiul până obții o pastă fină.
  4. Când cartofii sunt gata, toarnă pesto-ul deasupra și amestecă ușor.

Poftă bună!

related articles