Prima pagină » Reteta Risotto cremos cu ciuperci și cimbru

Reteta Risotto cremos cu ciuperci și cimbru

by admind

Un clasic italian reinterpretat cu note aromate de cimbru și ciuperci rumenite. Textura cremoasă a orezului completează gustul profund al ingredientelor.

Ingrediente:

  • 200 g orez pentru risotto (Arborio)
  • 300 g ciuperci champignon sau pleurotus
  • 1 ceapă mică
  • 50 ml vin alb sec
  • 700 ml supă de legume
  • 2 linguri unt sau ulei
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare, piper
  • parmezan (opțional)

Mod de preparare:

  1. Într-o cratiță, călește ceapa tocată mărunt în unt până devine translucidă.
  2. Adaugă orezul și amestecă 2 minute, apoi toarnă vinul și lasă-l să se evapore.
  3. Adaugă ciupercile tăiate felii și gătește-le timp de 5 minute.
  4. Încorporează supa treptat, câte un polonic, amestecând constant până ce orezul devine cremos.
  5. Presară cimbru, potrivește gustul cu sare și piper și servește fierbinte, cu parmezan ras dacă dorești.

Poftă bună!

related articles