8
Această tocăniță inspirată din bucătăria mediteraneană combină textura untoasă a vinetelor cu consistența năutului și gustul intens al roșiilor uscate. Un deliciu vegetal bogat în arome!
Ingrediente:
- 1 vânătă mare
- 1 conservă de năut (240 g scurs)
- 6-8 roșii uscate în ulei
- 1 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 200 ml roșii pasate
- 1 linguriță boia afumată
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, piper, pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
- Spală vânăta și taie-o cuburi. Presară puțină sare și las-o la scurs 10 minute.
- Între timp, taie ceapa julien și roșiile uscate fâșii.
- Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și călește ceapa și usturoiul mărunțit.
- Adaugă vinetele scurse, amestecă și gătește 5-7 minute până încep să se înmoaie.
- Pune roșiile pasate, roșiile uscate și boiaua afumată, apoi năutul scurs.
- Lasă la foc mic 15-20 de minute, amestecând ocazional.
- Potrivește gustul cu sare și piper, apoi adaugă pătrunjel tocat.
Poftă bună!