Prima pagină » Reteta Tartă rustică cu ceapă roșie caramelizată și cimbru

Reteta Tartă rustică cu ceapă roșie caramelizată și cimbru

by admind

Această tartă cu blat fraged și umplutură aromată de ceapă roșie caramelizată oferă o combinație dulce-sărată perfectă pentru un aperitiv sau o cină ușoară.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece
  • 1 gălbenuș
  • 3 linguri apă rece
  • 4 cepe roșii mari
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Amestecă făina cu un praf de sare și untul rece tăiat cuburi până obții o textură nisipoasă.
  2. Adaugă gălbenușul și apa, frământă rapid un aluat, învelește-l în folie și lasă-l 30 minute la frigider.
  3. Taie cepele în felii subțiri și călește-le în ulei cu zahăr brun și cimbru timp de 20 minute la foc mic.
  4. Întinde aluatul în formă rotundă, pune ceapa răcită în mijloc, lăsând margini libere.
  5. Împăturește marginile peste umplutură, coace 30-35 minute la 180°C.

Poftă bună!

related articles