6
O mâncare simplă, dar extrem de gustoasă, în care ciupercile se îmbină perfect cu ceapa roșie dulceagă și aroma subtilă de vin alb. Ideală pentru o cină ușoară.
Ingrediente
- 500 g ciuperci champignon sau mix forestier
- 2 cepe roșii
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- 100 ml vin alb sec
- 1 linguriță cimbru uscat
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt pentru decor
Mod de preparare
- Curăță ciupercile și taie-le felii. Ceapa se taie solzișori, iar usturoiul se toacă fin.
- Încinge uleiul și călește ceapa până devine translucidă. Adaugă usturoiul, apoi ciupercile.
- Gătește la foc mare până ciupercile își lasă zeama și se rumenesc ușor.
- Stinge cu vinul alb și adaugă cimbrul. Fierbe la foc mic încă 10 minute.
- Potrivește de sare și piper. Servește cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.
Poftă bună!