Prima pagină » Reteta Caneloni umpluți cu ricotta și spanac pentru masa de Revelion

Reteta Caneloni umpluți cu ricotta și spanac pentru masa de Revelion

by admind

Canelonii umpluți cu ricotta și spanac sunt o alegere delicioasă și elegantă pentru masa de Revelion. Această rețetă îmbină textura cremoasă a brânzei ricotta cu prospețimea spanacului, totul acoperit cu un sos de roșii aromat și brânză mozzarella topită. Perfecti pentru a impresiona invitații, acești caneloni sunt ușor de preparat și oferă o explozie de arome.

Ingrediente

  • 500 ml sos marinara sau alt sos de roșii
  • 2 crenguțe de busuioc proaspăt (plus câteva pentru decor)
  • 250 g spanac proaspăt sau congelat
  • 600 g brânză ricotta
  • Sare după gust
  • Piper negru măcinat după gust
  • 50 g brânză tare (de exemplu, parmezan)
  • 10 bucăți de caneloni (paste în formă de tuburi mari)
  • 200 g mozzarella

Mod de preparare

  1. Începe prin a preîncălzi cuptorul la 200 °C. Întinde jumătate din sosul de roșii într-un vas de copt adânc.
  2. Toacă mărunt frunzele de busuioc și spanacul. Amestecă-le cu brânza ricotta, adăugând sare și piper după gust. Rade brânza tare și adaugă jumătate din cantitate în umplutură.
    Dacă folosești spanac congelat, asigură-te că l-ai decongelat în prealabil și l-ai scurs bine de apă.
  3. Fierbe canelonii conform instrucțiunilor de pe ambalaj, având grijă să nu-i gătești complet. Odată ce sunt gata, lasă-i să se răcească puțin.
  4. Umple fiecare caneloni cu amestecul de ricotta și spanac. Așază-i în vasul de copt, apoi toarnă restul de sos de roșii deasupra.
  5. Rade mozzarella și amestecă-o cu brânza tare rămasă. Presară acest amestec peste caneloni. Coace preparatul în cuptor timp de aproximativ 25 de minute, sau până când devine auriu și apetisant.

Poftă bună!

related articles