Prima pagină » Reteta Cannelloni cu ricotta si spanac

Reteta Cannelloni cu ricotta si spanac

by admind

Cannelloni cu ricotta și spanac este o rețetă italiană clasică, perfectă pentru o masă ușoară și gustoasă. Tuburile de paste sunt umplute cu un amestec cremos de ricotta și spanac, apoi se coc într-un sos delicios de roșii, acoperite cu mozzarella. Aceasta este o alegere excelentă pentru iubitorii de paste care doresc să încerce o variantă vegetariană.

Ingrediente

  • 500 ml sos de roșii marinara
  • 2 crenguțe de busuioc proaspăt + câteva pentru decor
  • 250 g spanac (proaspăt sau congelat)
  • 600 g ricotta
  • Sare, după gust
  • Piper negru măcinat, după gust
  • 50 g brânză tare rasă
  • 10 tuburi de cannelloni (paste mari)
  • 200 g mozzarella

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Turnați jumătate din sosul de roșii marinara în fundul unei tăvi de copt adânci.
  2. Tocați frunzele de busuioc și spanacul. Combinați-le cu ricotta, adăugați sare și piper după gust, și amestecați cu jumătate din brânza tare rasă.
  3. Fierbeți cannelloni până la jumătatea timpului de gătire indicat pe ambalaj, apoi răciți-le ușor.
  4. Umpleți tuburile de cannelloni cu amestecul de ricotta și spanac, așezați-le în tavă și acoperiți-le cu restul sosului de roșii.
  5. Radeți mozzarella și amestecați-o cu restul brânzei tari. Presărați peste paste și coaceți aproximativ 25 de minute, până când suprafața devine aurie și crocantă.

Poftă bună!

related articles