Prima pagină » Reteta Cartofi copți cu bacon și smântână

Reteta Cartofi copți cu bacon și smântână

by admind

O rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, în care cartofii copți devin baza perfectă pentru bacon crocant și smântână cremoasă.

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 150 g bacon
  • 200 g smântână
  • 50 g unt
  • 100 g cașcaval ras
  • 1 legătură ceapă verde
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  1. Spală bine cartofii și înțeapă-i cu o furculiță. Coace-i la 200°C timp de aproximativ 1 oră.
  2. Într-o tigaie, prăjește baconul până devine crocant.
  3. Taie cartofii copți în jumătate și scobește ușor miezul.
  4. Amestecă miezul cartofilor cu untul, smântâna, baconul și jumătate din cașcaval. Condimentează după gust.
  5. Umple cartofii cu amestecul obținut și presară deasupra restul de cașcaval.
  6. Pune-i din nou în cuptor pentru 10 minute, până se gratinează.
  7. Servește-i fierbinți, presărați cu ceapă verde tocată.

Poftă bună!

related articles