9
O rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, în care cartofii copți devin baza perfectă pentru bacon crocant și smântână cremoasă.
Ingrediente
- 4 cartofi mari
- 150 g bacon
- 200 g smântână
- 50 g unt
- 100 g cașcaval ras
- 1 legătură ceapă verde
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
- Spală bine cartofii și înțeapă-i cu o furculiță. Coace-i la 200°C timp de aproximativ 1 oră.
- Într-o tigaie, prăjește baconul până devine crocant.
- Taie cartofii copți în jumătate și scobește ușor miezul.
- Amestecă miezul cartofilor cu untul, smântâna, baconul și jumătate din cașcaval. Condimentează după gust.
- Umple cartofii cu amestecul obținut și presară deasupra restul de cașcaval.
- Pune-i din nou în cuptor pentru 10 minute, până se gratinează.
- Servește-i fierbinți, presărați cu ceapă verde tocată.
Poftă bună!