Prima pagină » Reteta Cartofi copti umpluti cu branza si bacon

Reteta Cartofi copti umpluti cu branza si bacon

by admind

Acești cartofi copți umpluți cu brânză și bacon sunt o alegere delicioasă și sățioasă pentru o masă. Aromele îmbinate fac din acest preparat o gustare perfectă sau un fel principal.

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare, după gust
  • Piper negru măcinat, după gust
  • 50 g bacon
  • 30 g unt
  • 120 g smântână
  • Ceapă verde, după gust
  • 100 g brânză rasă

Mod de preparare

  1. Spălați bine cartofii și uscați-i cu un prosop. Înțepați-i cu o furculiță, ungeți-i cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper.
  2. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de aproximativ 35-40 de minute, până devin complet copți.
  3. Între timp, tăiați baconul în bucăți mici și prăjiți-l într-o tigaie până devine crocant. După ce cartofii sunt gata, lăsați-i să se răcească puțin și scoateți cu grijă o parte din miez cu o lingură, având grijă să nu deteriorați coaja.
  4. Pregătiți umplutura. Încălziți ușor miezul de cartof în cuptorul cu microunde. Pasează-l cu o furculiță, adăugând untul și smântâna. Încorporați ceapa verde, baconul și ⅔ din brânza rasă. Condimentați cu sare și piper, după gust.
  5. Umpleți “ciorchinii” de cartofi cu umplutura, presărați brânza rămasă deasupra și puneți-i din nou în cuptor pentru încă 10-15 minute.
  6. Serviți cartofii umpluți imediat după preparare, presărați cu verdeață proaspătă.

Poftă bună!

related articles