Prima pagină » Reteta Cartofi cu carne tocata si branza topita (la cuptor) de Revelion

Reteta Cartofi cu carne tocata si branza topita (la cuptor) de Revelion

by admind

Cartofii cu carne tocata si branza topita la cuptor reprezinta o reteta perfecta pentru o masa consistenta, cu arome imbietoare si ingrediente accesibile. Acest fel de mancare combina delicatetea cartofilor copti cu umplutura de carne suculenta si branza topita, totul completat cu un sos aromatizat ce confera o textura cremoasa. Este un preparat care cu siguranta va fi pe placul intregii familii!

Ingrediente

  • Cartofi – 1,2 kg (aprox. 10-12 bucati medii)
  • Carne tocata de porc – 350 g
  • Ceapa – 100-130 g
  • Branza topita (cremoasa) – 50 g
  • Usturoi – 2 catei
  • Patrunjel proaspat – 5 fire
  • Ulei vegetal – 25 ml
  • Sos de rosii – 50 g
  • Maioneza – 30 g
  • Chimen (cumin) – 1 varf de cutit
  • Oregano uscat – 1 varf de cutit
  • Sare si piper negru macinat – dupa gust

Mod de preparare

  1. Pregatirea ingredientelor: Spala bine cartofii si curata-i de coaja. Pentru ca fiecare cartof sa stea stabil in tava, poti taia putin la baza acestora, formand o suprafata plana. Fa apoi cate 3-4 incizii verticale in fiecare cartof, fara a taia complet pentru a putea pune umplutura intre felii.
  2. Pregatirea umpluturii: Curata ceapa si da-o pe razatoarea mica, iar usturoiul trece-l prin presa. Marunteste patrunjelul si adauga-l impreuna cu ceapa, usturoiul, branza topita, chimenul, oregano, sarea si piperul peste carnea tocata. Amesteca bine compozitia timp de 4-5 minute, pana cand ingredientele sunt omogenizate.
  3. Incalzirea cuptorului: Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
  4. Umplerea cartofilor: Cu ajutorul unei lingurite, introdu compozitia de carne in inciziile din fiecare cartof. Umple bine si adauga si intre feliile taiate. Aseaza cartofii umpluti intr-o tava pentru cuptor.
  5. Prepararea sosului: Amesteca sosul de rosii cu maioneza si adauga aproximativ 100 ml de apa pentru a obtine o consistenta fluida. Toarna acest sos peste cartofii din tava, asigurandu-te ca sunt bine acoperiti. Adauga deasupra uleiul vegetal pentru o rumenire uniforma.
  6. Coacerea: Acopera tava cu folie de aluminiu si pune-o in cuptorul preincalzit. Lasa cartofii la copt timp de 45-50 de minute. Dupa acest timp, indeparteaza folia si mai lasa cartofii la cuptor pentru inca 20 de minute, pana cand capata o crusta aurie.
  7. Servirea: Lasa preparatul sa se raceasca putin, apoi serveste cartofii in timp ce sunt calzi, pentru a te bucura de toate aromele si texturile.

Poftă bună!

related articles