Prima pagină » Reteta Cartofi dulci copți cu rozmarin

Reteta Cartofi dulci copți cu rozmarin

by admind

Cartofii dulci copți cu rozmarin sunt o garnitură sănătoasă și plină de savoare. Aroma dulceagă a cartofilor se îmbină perfect cu parfumul intens al rozmarinului, oferind o experiență culinară simplă și rafinată.

Ingrediente

  • 3–4 cartofi dulci medii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 crenguțe rozmarin proaspăt (sau 1 linguriță uscat)
  • Sare, piper

Mod de preparare

  1. Curăță cartofii dulci sau spală-i foarte bine dacă vrei să păstrezi coaja.
  2. Taie-i în bastonașe groase sau rondele, după preferință.
  3. Pune-i într-un bol, stropește-i cu ulei de măsline, adaugă rozmarinul mărunțit, sare și piper.
  4. Amestecă bine ca să se acopere uniform.
  5. Așază cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, într-un singur strat.
  6. Coace la 200°C timp de 25–30 de minute, întorcându-i o dată la jumătatea timpului, până sunt moi la interior și rumeniți la exterior.
  7. Servește-i fierbinți, simpli sau alături de carne friptă.

Poftă bună!

related articles