Prima pagină » Reteta Cartofi franțuzești cu smântână și cimbru

Reteta Cartofi franțuzești cu smântână și cimbru

by admind

Cartofii franțuzești cu smântână și cimbru sunt o garnitură delicioasă, potrivită pentru mesele festive de Crăciun. Textura lor cremoasă la interior, completată de crusta aurie și aromele subtile de cimbru, îi transformă într-o alegere elegantă și reconfortantă. Sunt ușor de preparat și pot acompania cu succes orice friptură sau preparat festiv.

Ingrediente

  • 4 cartofi mari (preferabil de tip russet sau pentru copt)
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de smântână grasă (sau smântână cu conținut redus de grăsime, după preferință)
  • 1 linguriță cimbru uscat (sau proaspăt, tocat fin)
  • 1 linguriță sare de mare cu ierburi (sau sare simplă, dacă preferați)
  • Piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 220°C. Pregătiți o tavă de copt, tapetând-o cu hârtie de copt sau unsă ușor cu ulei.
  2. Pregătirea cartofilor: Spălați bine cartofii, apoi curățați-i de coajă și tăiați-i în felii groase sau sferturi, în funcție de preferință.
  3. Prepararea amestecului de smântână: Într-un bol mediu, combinați smântâna, uleiul de măsline, cimbrul și sarea de mare. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt omogenizate.
  4. Condimentarea cartofilor: Adăugați feliile de cartofi în bol și amestecați-le bine, astfel încât fiecare bucată să fie acoperită uniform cu amestecul cremos de smântână și cimbru.
  5. Coacerea cartofilor: Aranjați cartofii în tava pregătită, într-un singur strat, pentru a se găti uniform. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 35-40 de minute, întorcând cartofii la jumătatea timpului de coacere.
  6. Truc pentru crusta crocantă: După ce cartofii sunt aurii și bine rumeniți, opriți focul și lăsați tava în cuptorul deschis timp de 5-10 minute. Acest pas îi ajută să formeze o crustă crocantă la exterior, fără să își piardă textura moale din interior.
  7. Servirea: Transferați cartofii pe un platou și presărați deasupra puțin piper proaspăt măcinat pentru un plus de aromă.

Acești cartofi franțuzești cu smântână și cimbru vor completa perfect orice meniu festiv și vor impresiona musafirii prin gustul lor bogat și prezentarea elegantă.

Poftă bună!

related articles