Prima pagină » Reteta Chiftelute din naut si dovlecel

Reteta Chiftelute din naut si dovlecel

by admind

O varianta vegetariana si sanatoasa a chiftelutelor clasice, cu textura placuta si gust bogat. Se pot servi simple, cu sos sau in lipii.

Ingrediente

  • 200 g naut fiert
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita chimion macinat
  • sare si piper

Mod de preparare

  1. Rade dovlecelul, presara sare si lasa-l 10 minute, apoi stoarce excesul de lichid.
  2. Paseaza nautul cu furculita sau in robot pana devine o pasta grunjoasa.
  3. Adauga dovlecelul ras, ceapa tocata, usturoiul pisat, chimionul si faina.
  4. Amesteca totul bine si formeaza bilute sau discuri.
  5. Prajeste-le in tigaie cu putin ulei sau coace-le la 200°C timp de 20 minute.
    Poftă bună!

related articles