Prima pagină » Reteta Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Reteta Ciulama de ciuperci cu mămăligă

by admind

Ciulamaua de ciuperci cu mămăligă este o mâncare cremoasă, hrănitoare și ușor de realizat, ideală pentru zilele când vrei o masă simplă, dar gustoasă. Ciupercile suculente și sosul alb catifelat se potrivesc perfect cu mămăliga caldă.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri făină
  • 400 ml lapte cald
  • Sare, piper
  • Verdeață (pătrunjel)

Pentru mămăligă:

  • 300 g mălai
  • 1 litru apă
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

  1. Curăță ciupercile și taie-le felii. Toacă ceapa mărunt.
  2. Într-o tigaie, topește untul și călește ceapa până devine translucidă.
  3. Adaugă ciupercile și gătește-le până își lasă zeama și scade lichidul.
  4. Presară făina și amestecă bine, apoi adaugă treptat laptele cald, amestecând continuu pentru a evita cocoloașele.
  5. Fierbe ciulamaua la foc mic 5–7 minute, până se îngroașă.
  6. Condimentează cu sare și piper și presară pătrunjel tocat.
  7. Pregătește mămăliga: fierbe apa cu sare, apoi adaugă mălaiul în ploaie, amestecând constant. Fierbe 15–20 minute.
  8. Servește ciulamaua fierbinte cu mămăligă alături.

Poftă bună!

related articles