Prima pagină » Reteta Conopidă coaptă cu bacon

Reteta Conopidă coaptă cu bacon

by admind

Un preparat simplu, dar incredibil de gustos, unde conopida devine aurie și crocantă la cuptor, iar baconul adaugă o notă savuroasă. Perfect ca garnitură sau ca fel principal pentru o cină ușoară.

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 150 g bacon
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță unt
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • 50 g parmezan ras
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  2. Taie conopida în buchețele mici și amestec-o într-un bol cu uleiul de măsline, untul topit, sarea, piperul și usturoiul granulat.
  3. Așază conopida într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptor pentru 20 de minute.
  4. Între timp, prăjește baconul tăiat fâșii până devine crocant, apoi scurge excesul de grăsime.
  5. După 20 de minute, adaugă baconul peste conopidă și mai lasă totul la cuptor 5-7 minute.
  6. Scoate tava din cuptor, presară parmezanul ras și pătrunjelul tocat fin.
  7. Servește cald, ca atare sau alături de un sos de iaurt și usturoi.

Poftă bună!

related articles