20
Coquito este o băutură tradițională din Puerto Rico, perfectă pentru sărbători sau orice altă ocazie specială. Această băutură cremoasă pe bază de cocos, cu un strop de rom și arome de vanilie, scorțișoară și nucșoară, va aduce un gust tropical în fiecare pahar.
Ingrediente:
- 30 ml extract de vanilie
- 1 linguriță cuisoare măcinate
- 1/4 linguriță scorțișoară măcinată
- 1/4 linguriță nucșoară măcinată
- 450 ml lapte de cocos
- 1 cană cremă de cocos
- 1 cană lapte
- 1 cană smântână pentru frișcă (33%)
- 1/3 cană zahăr + 2 linguri zahăr
- 1/2 cană rom alb
- Frișcă bătută (pentru decor)
- 1/4 cană fulgi de cocos
Mod de preparare:
- Pregătirea paharelor: Începe prin a decora paharele. Amestecă fulgii de cocos, 1/3 cană zahăr și un praf de cuisoare într-un bol larg și puțin adânc.
- Decorarea paharelor: Înmoaie marginile a 5 pahare într-un bol cu apă, apoi în amestecul de cocos. Pune paharele la congelator pentru 20-30 de minute pentru a se răci.
- Prepararea băuturii: Într-un blender, amestecă laptele de cocos, crema de cocos, laptele, smântâna pentru frișcă, 1/3 cană zahăr, romul alb, extractul de vanilie, cuisoarele măcinate, scorțișoara și nucșoara. Mixează totul timp de 2 minute până când amestecul devine pufos și cremos.
- Servirea: Toarnă băutura în paharele răcite și decorează cu frișcă bătută, un praf de cuisoare și nucșoară.
- Sugestie: Pentru o băutură și mai răcoroasă, poți lăsa amestecul la frigider timp de 30 de minute înainte de a-l servi.
Poftă bună!