Prima pagină » Reteta Creveți în sos pesto cu salată de varză roșie

Reteta Creveți în sos pesto cu salată de varză roșie

by admind

Această rețetă cu creveți în sos pesto, acompaniați de o salată proaspătă de varză roșie, este ideală pentru o masă ușoară și plină de savoare. Aromele îmbinate ale ingredientelor proaspete și ușor de preparat sunt perfecte pentru o cină rapidă, dar rafinată.

Ingrediente

  • 220 g creveți curățați
  • 140 g varză roșie
  • 1,5 lingurițe suc de lămâie
  • 2 ramuri de pătrunjel sau busuioc
  • 30 g nuci de pin sau migdale
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/2 ceapă roșie
  • 1/2 ardei gras
  • 2 castraveți mici
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură ulei ghee (ulei clarificat)
  • 4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Începe prin a decongela creveții în apă rece și a-i spăla bine.
  2. Taie varza roșie în fâșii subțiri după ce ai îndepărtat frunzele exterioare, apoi pune-o într-un bol. Adaugă sucul de lămâie și frământă ușor varza cu mâinile pentru a o înmuia.
  3. Taie castraveții și ardeiul gras în bastonașe, iar ceapa roșie în semiluni subțiri.
  4. Mărunțește verdeața (pătrunjelul sau busuiocul) și adaugă-o în bolul cu legume.
  5. Amestecă toate ingredientele pentru salată și adaugă uleiul de măsline, sare și piper după gust.
  6. Într-un blender, combină nucile de pin, usturoiul și pătrunjelul/busuiocul cu un pic de ulei de măsline. Mixează bine până obții un sos pesto fin.
  7. Într-o tigaie, încălzește uleiul ghee și prăjește creveții 3 minute pe fiecare parte, până devin roz și gătiti.
  8. După ce sunt gata, adaugă sosul pesto peste creveți și amestecă ușor.
  9. Servește creveții cu sos pesto alături de salata de varză roșie preparată anterior.

Poftă bună!

related articles