Prima pagină » Reteta Dovlecei gratinați cu smântână și parmezan

Reteta Dovlecei gratinați cu smântână și parmezan

by admind

Dovleceii gratinați cu smântână și parmezan sunt o alegere perfectă pentru o masă ușoară, dar gustoasă. Textura cremoasă combinată cu crusta crocantă de parmezan transformă un ingredient simplu într-un preparat deosebit.

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 100 g parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 lingură unt (pentru uns tava)
  • Sare, piper
  • 1 cățel de usturoi (opțional)

Mod de preparare

  1. Spală dovleceii, șterge-i și taie-i rondele subțiri.
  2. Sărează feliile de dovlecel și lasă-le 10 minute să elimine excesul de apă, apoi șterge-le cu un șervețel.
  3. Unge o tavă termorezistentă cu unt.
  4. Bate oul cu smântâna, adaugă jumătate din parmezan, sare, piper și usturoiul zdrobit, dacă dorești.
  5. Așază un strat de dovlecei în tavă, toarnă deasupra o parte din amestecul de smântână. Continuă așa până termini ingredientele.
  6. Presară restul de parmezan deasupra.
  7. Coace în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 30–35 de minute, până devin aurii și rumeniți frumos.
  8. Servește cald, ca fel principal sau garnitură.

Poftă bună!

related articles