3
Dovleceii gratinați cu smântână și parmezan sunt o alegere perfectă pentru o masă ușoară, dar gustoasă. Textura cremoasă combinată cu crusta crocantă de parmezan transformă un ingredient simplu într-un preparat deosebit.
Ingrediente
- 2 dovlecei medii
- 200 ml smântână pentru gătit
- 100 g parmezan ras
- 1 ou
- 1 lingură unt (pentru uns tava)
- Sare, piper
- 1 cățel de usturoi (opțional)
Mod de preparare
- Spală dovleceii, șterge-i și taie-i rondele subțiri.
- Sărează feliile de dovlecel și lasă-le 10 minute să elimine excesul de apă, apoi șterge-le cu un șervețel.
- Unge o tavă termorezistentă cu unt.
- Bate oul cu smântâna, adaugă jumătate din parmezan, sare, piper și usturoiul zdrobit, dacă dorești.
- Așază un strat de dovlecei în tavă, toarnă deasupra o parte din amestecul de smântână. Continuă așa până termini ingredientele.
- Presară restul de parmezan deasupra.
- Coace în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 30–35 de minute, până devin aurii și rumeniți frumos.
- Servește cald, ca fel principal sau garnitură.
Poftă bună!