5
Un preparat ușor și aromat, cu dovlecei rumeniți la tigaie, serviți cu un sos răcoritor pe bază de iaurt și lămâie. Perfect ca garnitură sau gustare.
Ingrediente
- 2 dovlecei medii
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
Pentru sos:
- 150 g iaurt grecesc
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 cățel de usturoi dat pe răzătoare
- 1 lingură frunze de mentă tocate
Mod de preparare
- Taie dovleceii rondele subțiri și presară puțină sare. Lasă-i 10 minute, apoi tamponează-i cu șervețelul.
- Prăjește-i în ulei de măsline, într-o tigaie antiaderentă, până devin aurii pe ambele părți.
- Între timp, amestecă toate ingredientele pentru sos într-un bol și lasă la rece.
- Servește dovleceii calzi alături de sosul răcoritor și presară extra mentă dacă dorești.
Poftă bună!