Prima pagină » Reteta Dovlecei rumeniți cu iaurt grecesc și sos de lămâie

Reteta Dovlecei rumeniți cu iaurt grecesc și sos de lămâie

by admind

Un preparat ușor și aromat, cu dovlecei rumeniți la tigaie, serviți cu un sos răcoritor pe bază de iaurt și lămâie. Perfect ca garnitură sau gustare.

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Pentru sos:

  • 150 g iaurt grecesc
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 cățel de usturoi dat pe răzătoare
  • 1 lingură frunze de mentă tocate

Mod de preparare

  1. Taie dovleceii rondele subțiri și presară puțină sare. Lasă-i 10 minute, apoi tamponează-i cu șervețelul.
  2. Prăjește-i în ulei de măsline, într-o tigaie antiaderentă, până devin aurii pe ambele părți.
  3. Între timp, amestecă toate ingredientele pentru sos într-un bol și lasă la rece.
  4. Servește dovleceii calzi alături de sosul răcoritor și presară extra mentă dacă dorești.

Poftă bună!

related articles