32
Dovleceii umpluți cu legume sunt o alternativă ușoară și sănătoasă la clasicii dovlecei umpluți cu carne. Această versiune vegetariană este plină de savoare și culoare, perfectă pentru o masă lejeră, dar hrănitoare.
Ingrediente
- 4 dovlecei medii
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 1 roșie
- 2 linguri orez
- 2 linguri ulei
- Sare, piper, cimbru
- Verdeață tocată (mărar, pătrunjel)
Mod de preparare
- Taie dovleceii în jumătăți pe lungime și scobește miezul.
- Într-o tigaie, călește ceapa, morcovul, ardeiul și roșia, tocate fin. Adaugă orezul și lasă câteva minute pe foc.
- Asezonează cu sare, piper, cimbru și verdeață.
- Umple dovleceii cu compoziția și așază-i într-o tavă cu puțină apă sau bulion. Coace 30–35 minute la 180°C.
- Servește calzi, cu iaurt sau sos de roșii.
Poftă bună!