Prima pagină » Reteta Dovlecei umpluți cu legume

Reteta Dovlecei umpluți cu legume

by admind

Dovleceii umpluți cu legume sunt o alternativă ușoară și sănătoasă la clasicii dovlecei umpluți cu carne. Această versiune vegetariană este plină de savoare și culoare, perfectă pentru o masă lejeră, dar hrănitoare.

Ingrediente

  • 4 dovlecei medii
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 roșie
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri ulei
  • Sare, piper, cimbru
  • Verdeață tocată (mărar, pătrunjel)

Mod de preparare

  1. Taie dovleceii în jumătăți pe lungime și scobește miezul.
  2. Într-o tigaie, călește ceapa, morcovul, ardeiul și roșia, tocate fin. Adaugă orezul și lasă câteva minute pe foc.
  3. Asezonează cu sare, piper, cimbru și verdeață.
  4. Umple dovleceii cu compoziția și așază-i într-o tavă cu puțină apă sau bulion. Coace 30–35 minute la 180°C.
  5. Servește calzi, cu iaurt sau sos de roșii.

Poftă bună!

related articles