Prima pagină » Reteta Falafel cu tahini și salată de roșii

Reteta Falafel cu tahini și salată de roșii

by admind

Falafelul cu tahini este o rețetă delicioasă și nutritivă, perfectă pentru o masă ușoară sau un aperitiv savuros. Acest preparat de origine orientală este făcut din năut, condimente aromate și servit cu un sos cremos de tahini, alături de o salată proaspătă de roșii.

Ingrediente

  • 800 g năut conservat, scurs
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri de făină
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • Coaja și sucul de la 1 lămâie
  • ½ legătură de pătrunjel, tocat
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 120 g spanac
  • 500 g roșii cherry, tăiate
  • ⅓ cană de tahini
  • 1 lingură de sirop de agave
  • 2 linguri de apă

Mod de preparare

  1. Într-un robot de bucătărie, mixează năutul scurs împreună cu chimenul, coriandrul, usturoiul, făina, bicarbonatul, coaja de lămâie, pătrunjelul și jumătate din ceapă, până obții o pastă omogenă, dar cu o textură ușor granuloasă.
  2. Formează 12 bile din amestecul obținut, folosind câte 2 linguri de compoziție pentru fiecare bilă.
  3. Acoperă bilele de falafel cu un prosop și lasă-le să se odihnească timp de 30 de minute.
  4. Preîncălzește cuptorul la 200°C și așază o hârtie de copt într-o tavă.
  5. Așază bilele de falafel în tavă, stropește-le cu puțin ulei de măsline și coace-le timp de 25 de minute, întorcându-le pe toate laturile, până devin aurii.
  6. După ce falafelele s-au copt, lasă-le să se răcească. Între timp, prepară sosul de tahini amestecând tahini, ulei de măsline, sirop de agave, sucul de lămâie și apa.
  7. Într-un bol, combină spanacul, roșiile cherry și ceapa rămasă, adaugă falafelele și amestecă ușor.
  8. Servește falafelele cu sosul de tahini și o felie de lipie, pentru o masă completă.

Poftă bună!

related articles