Prima pagină » Reteta Fasole verde cu usturoi și unt

Reteta Fasole verde cu usturoi și unt

by admind

Fasolea verde cu usturoi și unt este o garnitură clasică și gustoasă, perfectă pentru o masă de vară sau pentru a însoți preparate din carne la grătar.

Ingrediente

  • 300 g fasole verde (păstăi)
  • 2 linguri unt
  • 2–3 căței de usturoi
  • Sare, piper
  • 1 lingură ulei de măsline (opțional)

Mod de preparare

  1. Curăță fasolea verde (taie capetele) și spal-o bine.
  2. Fierbe păstăile în apă cu sare timp de 6–8 minute, până devin fragede dar ușor crocante.
  3. Scurge-le și clătește-le rapid cu apă rece ca să își păstreze culoarea verde intensă.
  4. Într-o tigaie, topește untul și adaugă usturoiul feliat subțire.
  5. Gătește 30 de secunde, apoi adaugă fasolea verde.
  6. Amestecă bine și călește 2–3 minute, pentru a se aromatiza complet.
  7. Condimentează cu sare și piper și, dacă dorești, adaugă puțin ulei de măsline pentru un gust mai bogat.
  8. Servește caldă, ca garnitură.

Poftă bună!

related articles