14
Gnocchi prăjiți cu sos pesto sunt un aperitiv savuros, ideal pentru masa de Revelion. Această rețetă combină textura delicată a gnocchi-urilor cu aromele intense ale pesto-ului și brânza parmezan, fiind o alegere perfectă pentru o seară festivă alături de cei dragi.
Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 100 g făină
- 1 ou
- 2 linguri sos pesto
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 vârf de cuțit piper negru măcinat
- 40 g parmezan ras
- Sare, după gust
Mod de preparare:
- Începe prin a înfășura cartofii în folie de aluminiu și a-i coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 1 oră, până devin fragezi.
- După ce cartofii s-au răcit puțin, îndepărtează coaja și pasează-i bine cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi.
- Adaugă făina, oul și sare în piureul de cartofi, amestecând până obții un aluat omogen. Dacă ți se pare prea umed, mai adaugă puțină făină.
- Împărțiți aluatul în mici bucăți și formează mici bastonașe, apoi apasă-le cu o furculiță pentru a le da textura caracteristică.
- Fierbe gnocchi-urile într-o oală mare cu apă sărată. Când acestea se ridică la suprafață, sunt gata. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 1 minut.
- Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și adaugă sosul pesto. Toarnă câteva linguri din apa în care au fiert gnocchi-urile pentru a subția sosul. Lasă totul să se încălzească bine.
- Pune gnocchi-urile în tigaie, adaugă piperul și amestecă bine pentru a le acoperi cu sosul pesto.
- Presară parmezan ras și servește imediat.
Poftă bună!