Prima pagină » Reteta Gnocchi prăjiți cu sos pesto de Revelion

Reteta Gnocchi prăjiți cu sos pesto de Revelion

by admind

Gnocchi prăjiți cu sos pesto sunt un aperitiv savuros, ideal pentru masa de Revelion. Această rețetă combină textura delicată a gnocchi-urilor cu aromele intense ale pesto-ului și brânza parmezan, fiind o alegere perfectă pentru o seară festivă alături de cei dragi.

Ingrediente:

  • 400 g cartofi
  • 100 g făină
  • 1 ou
  • 2 linguri sos pesto
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 vârf de cuțit piper negru măcinat
  • 40 g parmezan ras
  • Sare, după gust

Mod de preparare:

  1. Începe prin a înfășura cartofii în folie de aluminiu și a-i coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 1 oră, până devin fragezi.
  2. După ce cartofii s-au răcit puțin, îndepărtează coaja și pasează-i bine cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi.
  3. Adaugă făina, oul și sare în piureul de cartofi, amestecând până obții un aluat omogen. Dacă ți se pare prea umed, mai adaugă puțină făină.
  4. Împărțiți aluatul în mici bucăți și formează mici bastonașe, apoi apasă-le cu o furculiță pentru a le da textura caracteristică.
  5. Fierbe gnocchi-urile într-o oală mare cu apă sărată. Când acestea se ridică la suprafață, sunt gata. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 1 minut.
  6. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și adaugă sosul pesto. Toarnă câteva linguri din apa în care au fiert gnocchi-urile pentru a subția sosul. Lasă totul să se încălzească bine.
  7. Pune gnocchi-urile în tigaie, adaugă piperul și amestecă bine pentru a le acoperi cu sosul pesto.
  8. Presară parmezan ras și servește imediat.

Poftă bună!

related articles