Morcovii la cuptor cu cimbru și usturoi sunt o garnitură delicioasă, ușor de pregătit și plină de savoare. Combinația dintre aroma dulce a morcovilor și cele de usturoi și cimbru dă un gust desăvârșit acestui preparat, care va deveni cu siguranță o alegere preferată pentru mesele de familie sau pentru o cină rapidă.
Ingrediente
- 1 kg morcovi, curățați și tăiați în felii sau bățonașe
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1/2 linguriță sare de mare
- 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat
- 1 linguriță cimbru proaspăt sau uscat
Mod de preparare
Pregătirea morcovilor: Începe prin a curăța morcovii și a-i tăia în felii sau bățonașe, în funcție de preferință. Morcovii tăiați uniform vor găti mai uniform.
Condimentarea: Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline cu usturoiul tocat, sarea, piperul și cimbrul. Pune morcovii într-o tavă mare de copt și toarnă amestecul de ulei și condimente peste ei. Folosind mâinile sau o spatulă, amestecă bine pentru a acoperi uniform morcovii cu sosul.
Coacerea morcovilor: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Pune tava în cuptor și lasă morcovii să se coacă timp de 20-25 de minute, sau până când sunt fragezi și au început să capete o culoare aurie pe margini. La jumătatea timpului de coacere, amestecă morcovii pentru a se coace uniform pe ambele părți.
Finalizarea: După ce morcovii sunt gata, scoate-i din cuptor și mai presară puțin cimbru proaspăt deasupra, pentru un plus de aromă. Servește-i calzi, ca garnitură alături de orice fel principal.
Poftă bună!