Prima pagină » Reteta Paella vegetală cu mazăre și anghinare

Reteta Paella vegetală cu mazăre și anghinare

by admind

O variantă vegetală a unui clasic spaniol, bogată în culori și texturi. Mazărea adaugă dulceață, anghinarea – rafinament, iar orezul păstrează autenticitatea acestui preparat mediteranean.

Ingrediente:

  • 200 g orez pentru paella (sau cu bob rotund)
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roșu
  • 100 g mazăre (proaspătă sau congelată)
  • 150 g anghinare (conservă sau congelată)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță boia dulce
  • 1/2 linguriță șofran sau turmeric
  • 500 ml supă de legume
  • Sare și piper

Mod de preparare:

  1. Călește ceapa tocată și ardeiul cuburi în ulei până devin moi. Adaugă boiaua și șofranul, amestecând ușor.
  2. Pune orezul în tigaie și amestecă 1-2 minute, cât să se învelească în ulei.
  3. Toarnă supa de legume fierbinte peste orez și lasă să fiarbă fără a amesteca.
  4. Adaugă mazărea și anghinarea uniform pe suprafață. Nu amesteca.
  5. Gătește la foc mic 15-18 minute, până când orezul absoarbe lichidul.
  6. Lasă paella acoperită 5 minute înainte de servire.

Poftă bună!

related articles