19
Aceasta reteta de paste cu ton si capere este simpla, rapida si delicioasa. Un mix de ingrediente aromate si sanatoase, perfect pentru o masa de pranz sau cina. Sosul pe baza de ton, capere si ardei iute adauga o savoare unica care face din acest preparat o alegere perfecta pentru iubitorii de paste.
Ingrediente
- 200 g paste (spaghetti sau orice alt tip preferat)
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa rosie mica, taiata subtire
- 1 conserva ton in ulei (aproximativ 140 g), neplivit
- 1 lingura capere, scurse
- ¼ lingurita fulgi de ardei iute (optional, pentru un gust mai picant)
- ½ lingura patrunjel proaspat tocat, pentru decor
Mod de preparare
- Prepararea sosului
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adauga ceapa si gateste-o timp de aproximativ 10 minute, pana cand devine moale si incepe sa se caramelizeze. Adauga tonul cu tot cu uleiul din conserva, caperele si fulgii de ardei iute, amestecand bine. Lasa pe foc mic pentru 2-3 minute, pentru ca aromele sa se imbine. - Fierberea pastelor
Intr-o oala mare cu apa usor sarata, fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, dar cu 1 minut mai putin decat timpul recomandat (aproximativ 9-10 minute). Amesteca din cand in cand pentru a preveni lipirea acestora. Inainte de a le scurge, pastreaza o cana din apa in care au fiert. - Amestecarea pastelor cu sosul
Dupa ce ai scurs pastele, adauga-le in tigaia cu sosul de ton. Amesteca totul foarte bine si, daca este necesar, adauga din apa pastrata de la paste pentru a obtine o textura cremoasa. Lasa pe foc mic pentru 1-2 minute, pana cand pastele sunt bine imbracate in sos. - Servire
Presara patrunjel proaspat tocat deasupra si serveste imediat.
Poftă bună!