Prima pagină » Reteta Prepeliță glazurată cu miere și sos de portocale

Reteta Prepeliță glazurată cu miere și sos de portocale

by admind

O rețetă rafinată, unde dulceața mierii se combină armonios cu aciditatea portocalei, creând o glazură aromată care transformă prepelița într-o adevărată delicatesă.

Ingrediente

  • 4 prepelițe proaspete
  • 3 linguri miere
  • 200 ml suc proaspăt de portocale
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  1. Într-o cratiță mică, amestecă sucul de portocale, mierea, sosul de soia, coaja de portocală și ghimbirul.
  2. Fierbe compoziția la foc mic până se reduce și devine un sos dens și lucios.
  3. Condimentează prepelițele cu sare și piper, apoi unge-le cu unt și așază-le într-o tavă.
  4. Dă-le la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25 de minute.
  5. După acest timp, unge prepelițele cu glazura de portocale și mai lasă-le la cuptor pentru încă 10 minute, până se caramelizează ușor.
  6. Servește-le alături de orez basmati sau legume la abur pentru o combinație perfectă de arome.

Poftă bună!

related articles