Prima pagină » Reteta Quiche cu praz, brânză de capră și nucșoară

Reteta Quiche cu praz, brânză de capră și nucșoară

by admind

Această tartă franțuzească este delicată și rafinată, ideală pentru un brunch sau o cină ușoară. Prazul devine dulce și catifelat după gătire, iar brânza de capră oferă o notă intensă, echilibrată cu un strop de nucșoară.

Ingrediente:

  • 1 aluat de tartă (foietaj sau de casă)
  • 2 fire de praz
  • 100 g brânză de capră
  • 3 ouă
  • 150 ml smântână lichidă
  • un praf de nucșoară
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Curăță prazul, taie-l rondele subțiri și călește-l în ulei până se înmoaie.
  2. Într-un bol, bate ouăle cu smântâna, adaugă sare, piper și nucșoară.
  3. Întinde aluatul într-o tavă de tartă și înțeapă-l cu o furculiță.
  4. Așază prazul călit, apoi toarnă amestecul de ouă și adaugă bucățele de brânză de capră deasupra.
  5. Coace 35-40 de minute la 180°C, până se rumenește frumos.

Poftă bună!

related articles