Prima pagină » Reteta Ravioli cu creveți și sos de lămâie

Reteta Ravioli cu creveți și sos de lămâie

by admind

Ravioli cu creveți și sos de lămâie este o rețetă rafinată și savuroasă, ideală pentru o masă specială. Acest preparat combină delicatețea creveților cu textura fină a sosului de lămâie, creând un fel de mâncare care impresionează prin gust și prezentare.

Ingrediente

  • 150 g creveți
  • 150 g brânză de vaci
  • 1 vârf de cuțit de coajă de lămâie
  • Piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline (pentru sos)
  • 100 g smântână (10%)
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g vin alb
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • Parmezan, pentru servire
  • 1 ramură de busuioc
  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • 1 lingură de ulei de măsline (pentru aluat)
  • 6 g sare (pentru aluat)

Mod de preparare

  1. Amestecă făina, uleiul de măsline, ouăle și un vârf de sare pentru a obține un aluat omogen. Din această cantitate de ingrediente, vei obține 400 g de paste, dar pentru rețetă ai nevoie doar de jumătate din cantitate. Acoperă aluatul cu un prosop și pregătește umplutura.
  2. Fierbe creveții în apă sărată, curăță-i și elimină intestinele. Păstrează supa obținută pentru a fierbe ravioli.
  3. Amestecă brânza de vaci cu coaja de lămâie și creveții tocați, adaugă piper negru proaspăt măcinat după gust. Umplutura este gata.
  4. Întinde aluatul subțire, presărând puțină făină. Așează câte o linguriță de umplutură, lăsând un mic spațiu între porții.
  5. Acoperă umplutura cu aluat și taie raviolii în pătrățele.
  6. Apasă marginile ravioli-ilor cu o furculiță pentru a se sigila.
  7. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și sotează cățeii de usturoi timp de 30 de secunde. Adaugă vinul alb și smântâna, fierbând sosul timp de 3-4 minute, până când ravioli-ii sunt gata.
  8. Fierbe ravioli în apă sărată timp de 2-3 minute, preferabil în apa în care au fiert creveții.

Serveste ravioli imediat, presărat cu piper negru proaspăt, parmezan și coajă de lămâie, după preferință.

Poftă bună!

related articles