Prima pagină » Reteta Ruladă de dovlecel cu quinoa

Reteta Ruladă de dovlecel cu quinoa

by admind

Această ruladă este delicată, dar consistentă, ideală ca aperitiv sau fel principal ușor. Dovlecelul feliat subțire învelește o umplutură nutritivă de quinoa, creând un contrast frumos de texturi și gusturi.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mari
  • 100 g quinoa
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță boia dulce
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Fierbe quinoa în apă cu puțină sare (2 părți apă la 1 parte quinoa), aproximativ 15 minute, apoi las-o la scurs.
  2. Curăță ceapa și morcovul, toacă-le mărunt și călește-le în ulei 4-5 minute. Amestecă cu quinoa, boiaua, sare și piper.
  3. Taie dovleceii felii subțiri pe lungime, cu ajutorul unei mandoline sau cuțit. Sărează-le ușor și lasă-le 10 minute să se înmoaie.
  4. Pe o hârtie de copt, așază feliile de dovlecel ușor suprapuse, formând un „covoraș”.
  5. Întinde umplutura de quinoa pe mijloc și rulează cu grijă.
  6. Transferă rulada într-o tavă și coace 25 de minute la 180°C.

Poftă bună!

related articles