Prima pagină » Reteta Salata Olivier cu Creveți, Castraveți și Avocado de Revelion

Reteta Salata Olivier cu Creveți, Castraveți și Avocado de Revelion

by admind

Salata Olivier este un preparat tradițional care a devenit popular în întreaga lume, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Acesta este adesea asociată cu petrecerile de Revelion, fiind o alegere delicioasă și festivă. Această variantă cu creveți, castraveți și avocado aduce o notă proaspătă și rafinată, perfectă pentru masa de sărbătoare. Iată cum poți prepara această salată delicioasă.

Ingrediente

  • 200 g creveți
  • 1 avocado
  • 1 morcov
  • 2 castraveți proaspeți
  • 2 ouă
  • 180 g mazăre verde din conservă
  • 1 ceapă
  • 100 g nuci caju
  • 1 lingură muștar uscat
  • 1 linguriță oțet de vin alb
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură suc de lămâie
  • Sare de mare, după gust
  • Piper negru, după gust
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Prepararea ingredientelor: Începe prin a pregăti toate ingredientele necesare pentru salata Olivier. Curăță și spală bine legumele și fructele.
  2. Fierberea morcovului: Pune morcovul la fiert în apă cu sare timp de aproximativ 30 de minute, până devine moale. După ce s-a fiert, lasă-l să se răcească, apoi curăță-l și taie-l în cubulețe mici.
  3. Fierberea ouălor: Fierbe ouăle în apă sărată timp de 10 minute pentru a le face tari. După fierbere, răcește-le sub un jet de apă rece, apoi curăță-le de coajă și taie-le în bucăți mici.
  4. Fierberea creveților: Creveții se fierb în apă sărată timp de 5-7 minute. Odată ce sunt gata, răcește-i și curăță-i de coajă.
  5. Pregătirea avocado-ului: Taie avocado-ul în jumătate, scoate sâmburele și curăță-l de coajă. Taie-l apoi în cuburi mici, la fel ca și castraveții proaspeți.
  6. Toacă ceapa: Curăță ceapa și taie-o mărunt, pentru a adăuga o notă de aromă salatei.
  7. Prepararea maionezei de casă: Înmoaie nucile caju în apă rece timp de 2 ore, apoi scurge apa. Pune-le în blender și mărunțește-le. Adaugă muștarul uscat, oțetul de vin alb, usturoiul zdrobit, sucul de lămâie, sare, piper și uleiul de măsline. Amestecă bine până obții o maioneză cremoasă. Dacă compoziția este prea groasă, poți adăuga o lingură de apă rece.
  8. Finalizarea salatei: Într-un bol mare, combină toate ingredientele: morcovul, ouăle, creveții, avocado, castraveții, ceapa și mazărea. Adaugă maioneza preparată și amestecă ușor pentru a integra toate ingredientele.

Salata Olivier cu creveți, castraveți și avocado este acum gata de servit. O poți prezenta pe o farfurie frumos decorată, alături de felii de lămâie sau câteva frunze de salată.

Poftă bună!

related articles