Prima pagină » Reteta Sos béchamel

Reteta Sos béchamel

by admind

Sosul béchamel este o bază clasică de gătit, folosită frecvent în preparate gratinate sau alături de paste. Este un sos cremos și fin, ușor de preparat și care adaugă o textură minunată oricărui preparat.

Ingrediente

  • 50 g de unt
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri de făină de grâu
  • 750 ml de lapte
  • Sare, după gust

Mod de preparare

  1. Într-o cratiță, topește untul împreună cu uleiul. Adaugă făina și amestecă continuu până se încorporează bine și devine o pastă omogenă.
  2. Adaugă treptat laptele, amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloașelor. Lăsați să fiarbă la foc mic, amestecând continuu, timp de 8-10 minute.
  3. Adaugă sare după gust și continuă să fierbi până când sosul ajunge la consistența dorită. Dacă îți dorești un sos mai subțire, adaugă mai mult lapte.
  4. Sosul este gata pentru a fi servit. Dacă nu îl folosești imediat, îl poți păstra în frigider sau chiar la congelator, iar atunci când vrei să îl folosești, îl poți reîncălzi pe bain-marie.

Poftă bună!

related articles