3
Sosul béchamel este o bază clasică de gătit, folosită frecvent în preparate gratinate sau alături de paste. Este un sos cremos și fin, ușor de preparat și care adaugă o textură minunată oricărui preparat.
Ingrediente
- 50 g de unt
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri de făină de grâu
- 750 ml de lapte
- Sare, după gust
Mod de preparare
- Într-o cratiță, topește untul împreună cu uleiul. Adaugă făina și amestecă continuu până se încorporează bine și devine o pastă omogenă.
- Adaugă treptat laptele, amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloașelor. Lăsați să fiarbă la foc mic, amestecând continuu, timp de 8-10 minute.
- Adaugă sare după gust și continuă să fierbi până când sosul ajunge la consistența dorită. Dacă îți dorești un sos mai subțire, adaugă mai mult lapte.
- Sosul este gata pentru a fi servit. Dacă nu îl folosești imediat, îl poți păstra în frigider sau chiar la congelator, iar atunci când vrei să îl folosești, îl poți reîncălzi pe bain-marie.
Poftă bună!