Prima pagină » Reteta Sushi cu pește afumat și orez pentru masa de sărbătoare

Reteta Sushi cu pește afumat și orez pentru masa de sărbătoare

by admind

Pentru masa de sărbătoare, acest preparat delicios de sushi cu pește afumat și orez este alegerea perfectă. Simplu de pregătit și extrem de savuros, este potrivit pentru a impresiona invitații și pentru a aduce un strop de rafinament mesei festive.

Ingrediente

  • 300 g orez pentru sushi
  • 2 linguri oțet de orez sau oțet alb
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 1 avocado mare
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • 4 foi de nori (alge marine)
  • 4 felii mari de somon afumat
  • 1 legătură de arpagic
  • Sos de soia dulce (kecap manis) pentru servire

Mod de preparare

  1. Pune orezul într-o cratiță mică împreună cu 600 ml de apă. Adu-l la fierbere și gătește timp de 10 minute, până când apa este complet absorbită, iar orezul devine fraged. Adaugă oțetul și zahărul, amestecă bine, apoi acoperă și lasă să se răcească.
  2. Curăță avocado-ul de coajă și sâmbure, apoi taie-l în felii subțiri. Pune feliile într-un bol și stropește-le cu sucul de lămâie, asigurându-te că sunt bine acoperite pentru a preveni oxidarea.
  3. Împarte orezul uniform pe cele 4 foi de nori, lăsând o margine de 1 cm liberă în partea de sus și jos. Așază feliile de somon afumat peste orez, urmate de arpagic, iar la final, poziționează feliile de avocado pe mijloc.
  4. Pliază marginea inferioară a foii de alge peste umplutură, apoi rulează ferm. Umezește marginea superioară a foii de nori cu puțină apă pentru a sigila ruloul. Repetă procesul pentru a realiza 4 rulouri. Dacă dorești, poți înfășura fiecare rulou în folie alimentară și să le păstrezi la rece până în momentul servirii.
  5. Folosind un cuțit zimțat, taie fiecare rulou în 8 bucăți egale. Servește sushi-ul cu sos de soia dulce pentru înmuiat.

Poftă bună!

related articles