4
Sushi-ul cu somon este o combinație rafinată de arome, texturi și tehnică, ce aduce gustul autentic japonez chiar în propria bucătărie. Este un preparat elegant, dar surprinzător de accesibil, perfect pentru o cină specială sau o experiență culinară diferită.
Ingrediente
- 200 g orez special pentru sushi
- 250 ml apă
- 2 linguri oțet de orez
- 1 lingură zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 150 g somon crud (pentru sushi, sashimi grade)
- Foi de alge nori
- Sos de soia, wasabi și ghimbir murat (pentru servire)
Mod de preparare
- Fierbe orezul conform instrucțiunilor, apoi amestecă-l cu oțetul, zahărul și sarea dizolvate ușor încălzite.
- Întinde o foaie de nori pe o rogojină de bambus, pune un strat subțire de orez, lăsând o margine liberă.
- Adaugă fâșii de somon și rulează strâns. Taie ruloul în bucăți egale cu un cuțit umezit.
- Servește cu sos de soia, wasabi și ghimbir murat.
Poftă bună!