Prima pagină » Reteta Tocăniță de ciuperci cu vin alb și ceapă roșie

Reteta Tocăniță de ciuperci cu vin alb și ceapă roșie

by admind

O mâncare simplă, dar extrem de gustoasă, în care ciupercile se îmbină perfect cu ceapa roșie dulceagă și aroma subtilă de vin alb. Ideală pentru o cină ușoară.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon sau mix forestier
  • 2 cepe roșii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru decor

Mod de preparare

  1. Curăță ciupercile și taie-le felii. Ceapa se taie solzișori, iar usturoiul se toacă fin.
  2. Încinge uleiul și călește ceapa până devine translucidă. Adaugă usturoiul, apoi ciupercile.
  3. Gătește la foc mare până ciupercile își lasă zeama și se rumenesc ușor.
  4. Stinge cu vinul alb și adaugă cimbrul. Fierbe la foc mic încă 10 minute.
  5. Potrivește de sare și piper. Servește cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Poftă bună!

related articles