Prima pagină » Reteta Tocăniță de vinete cu naut și roșii uscate

Reteta Tocăniță de vinete cu naut și roșii uscate

by admind

Această tocăniță inspirată din bucătăria mediteraneană combină textura untoasă a vinetelor cu consistența năutului și gustul intens al roșiilor uscate. Un deliciu vegetal bogat în arome!

Ingrediente:

  • 1 vânătă mare
  • 1 conservă de năut (240 g scurs)
  • 6-8 roșii uscate în ulei
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 200 ml roșii pasate
  • 1 linguriță boia afumată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper, pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

  1. Spală vânăta și taie-o cuburi. Presară puțină sare și las-o la scurs 10 minute.
  2. Între timp, taie ceapa julien și roșiile uscate fâșii.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și călește ceapa și usturoiul mărunțit.
  4. Adaugă vinetele scurse, amestecă și gătește 5-7 minute până încep să se înmoaie.
  5. Pune roșiile pasate, roșiile uscate și boiaua afumată, apoi năutul scurs.
  6. Lasă la foc mic 15-20 de minute, amestecând ocazional.
  7. Potrivește gustul cu sare și piper, apoi adaugă pătrunjel tocat.

Poftă bună!

related articles