Prima pagină » Reteta Varza calita cu carnati de casa

Reteta Varza calita cu carnati de casa

by admind

Această rețetă de varză călită cu cârnați de casă este perfectă pentru o masă consistentă și plină de arome. Este simplă, savuroasă și potrivită pentru zilele reci, fiind o combinație clasică de varză și cârnați.

Ingrediente (pentru 2 porții)

  • 150 g cârnați de casă
  • 300 g varză albă
  • 80 g morcov
  • 50 g ceapă
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 2-3 crenguțe de pătrunjel proaspăt
  • 1/3 linguriță sare
  • 1-2 linguri ulei vegetal (pentru prăjit)
  • Piper după gust

Mod de preparare

  1. Tăiați mărunt varza cu un cuțit sau o răzătoare specială pentru legume.
  2. Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie la foc mediu și adăugați varza. Condimentați cu sare și piper, amestecați bine și căliți până când varza începe să se înmoaie.
  3. Dați morcovul pe răzătoarea mare și tocați ceapa în cuburi mici.
  4. Adăugați morcovul și ceapa în tigaie peste varză. Amestecați și continuați să căliți legumele pentru 4-5 minute, până devin moi și își reduc volumul.
  5. Diluați pasta de roșii în 3-4 linguri de apă și turnați-o în tigaie. Amestecați bine, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați legumele să se gătească la foc mic pentru aproximativ 10 minute.
  6. Tăiați cârnații de casă în cuburi mici și adăugați-i în tigaie. Amestecați și continuați să gătiți încă 5 minute.
  7. Tocați mărunt pătrunjelul, adăugați-l peste varză și cârnați, amestecați și opriți focul.

Poftă bună!

related articles