19
Pentru masa de Revelion, aceste pungi de Mos Craciun, realizate din clatite umplute cu pui si legume, sunt o gustare inedita si aspectuoasa care aduce zambete si bun gust. Pline de aroma datorita amestecului de pui, orez si legume, aceste mini-pachetele legate cu fire de ceapa verde vor deveni cu siguranta atractia serii. Sunt usor de preparat si se potrivesc perfect atmosferei festive.
Ingrediente
Pentru clatite:
- 400 ml lapte
- 2 oua
- 1 praf de zahar
- 1 lingurita sare
- 170 g faina
- 3 linguri ulei + extra pentru uns tigaia
Pentru umplutura:
- 300 g carne de pui (piept sau pulpe)
- 70 g orez
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri maioneza
- 2-3 fire de verdeata proaspata (patrunjel, marar)
- Sare, dupa gust
- 4 linguri ulei pentru prajit
Pentru decor:
- 10 fire de ceapa verde
Mod de preparare
- Pregateste toate ingredientele: Fierbe carnea de pui in apa cu sare, apoi lasa-o sa se raceasca si dezoseaza. Separat, fierbe orezul pana devine moale si lasa-l sa se raceasca.
- Prepara clatitele: Intr-un bol, bate ouale cu un praf de sare si zahar pana devin spumoase. Incorporeaza laptele caldut si adauga faina treptat, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele. La final, adauga 3 linguri de ulei in compozitia de clatite.
- Coace clatitele: Incalzeste bine tigaia, unge-o usor cu ulei si toarna cate un polonic de aluat, distribuindu-l uniform. Coace clatitele subtiri pe ambele parti pana devin usor aurii, apoi aseaza-le intr-o gramada pentru a se pastra moi.
- Pregateste umplutura: Taie carnea de pui fiarta in bucati mici. Rade morcovul, toaca ceapa si caleste-le impreuna in ulei pana se inmoaie. Intr-un bol, amesteca carnea de pui, orezul fiert si legumele calite. Adauga maioneza si verdeata tocata, apoi asezoneaza cu sare dupa gust.
- Formeaza pachetelele: Pune cate o lingura generoasa de umplutura in centrul fiecarei clatite. Ridica marginile clatitei si leaga-le in forma de saculet folosind un fir de ceapa verde sau, alternativ, branza tip coarda, pentru un aspect festiv.
- Servire: Aseaza pungutele pe un platou si serveste-le reci sau usor incalzite.
Poftă bună!