19
Supa crema de mazare este un preparat gustos si sanatos, perfect pentru zilele racoroase sau pentru o masa rapida si satioasa. Aroma delicata a mazarei se imbină perfect cu mirodeniile, iar consistenta cremoasa este un deliciu pentru papilele gustative.
Ingrediente
- 250 g mazare uscata
- 150 g morcovi
- 100 g ceapa
- 1 lingurita de turmeric pudra
- 1 lingurita de piper negru macinat
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- Optional: branza si patrunjel pentru decor
Mod de preparare
- Pregatirea legumelor
Incepe prin a curata si toca marunt morcovii, ceapa si usturoiul. Intr-o oala mare, pune uleiul de masline si adauga legumele tocate. Fierbe-le la foc mediu pana devin moi si usor caramelizate, aproximativ 5-7 minute. - Fierberea mazarii
Spala bine mazarea uscata si adauga-o in oala cu legumele. Acopera totul cu apa si adauga sarea, piperul si turmeric. Lasa sa fiarba timp de aproximativ 30-40 de minute sau pana cand mazarea este complet fiarta si legumele sunt foarte moi. - Transformarea in crema
Folosind un blender de mana sau un blender normal, paseaza supa pana obtii o textura fina si cremoasa. Daca este prea groasa, poti adauga putina apa sau supa de legume pentru a ajusta consistenta. - Servire
Toarna supa in boluri si, daca doresti, adauga branza rasa si patrunjel tocat pentru un plus de gust. Serveste calda si bucura-te de o supa hranitoare si aromata.
Poftă bună!