Prima pagină » Reteta Ciorbă de legume cu borș de casă

Reteta Ciorbă de legume cu borș de casă

by admind

Ciorba de legume cu borș de casă este o mâncare ușoară și plină de vitamine, ideală pentru un prânz sănătos. Borșul adaugă acel gust acrișor specific care o face atât de îndrăgită în bucătăria românească.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi
  • 100 g mazăre
  • 100 g fasole verde
  • 1 litru borș de casă
  • 2 litri apă
  • 2 linguri ulei
  • Sare, piper
  • Verdeață (leuștean sau pătrunjel)

Mod de preparare

  1. Curăță toate legumele și taie-le cubulețe mici.
  2. Într-o oală, încinge uleiul și călește ceapa tocată mărunt până devine translucidă.
  3. Adaugă morcovii, păstârnacul și ardeiul, călește încă 5 minute.
  4. Toarnă apa fierbinte și adaugă cartofii, mazărea și fasolea verde. Fierbe 20–25 minute.
  5. Încălzește separat borșul până dă în clocot, apoi toarnă-l peste legumele fierte.
  6. Condimentează cu sare și piper după gust și mai fierbe 5 minute.
  7. Stinge focul și presară verdeață tocată din abundență.

Poftă bună!

related articles