3
Ciorba de legume cu borș de casă este o mâncare ușoară și plină de vitamine, ideală pentru un prânz sănătos. Borșul adaugă acel gust acrișor specific care o face atât de îndrăgită în bucătăria românească.
Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 2 cartofi
- 100 g mazăre
- 100 g fasole verde
- 1 litru borș de casă
- 2 litri apă
- 2 linguri ulei
- Sare, piper
- Verdeață (leuștean sau pătrunjel)
Mod de preparare
- Curăță toate legumele și taie-le cubulețe mici.
- Într-o oală, încinge uleiul și călește ceapa tocată mărunt până devine translucidă.
- Adaugă morcovii, păstârnacul și ardeiul, călește încă 5 minute.
- Toarnă apa fierbinte și adaugă cartofii, mazărea și fasolea verde. Fierbe 20–25 minute.
- Încălzește separat borșul până dă în clocot, apoi toarnă-l peste legumele fierte.
- Condimentează cu sare și piper după gust și mai fierbe 5 minute.
- Stinge focul și presară verdeață tocată din abundență.
Poftă bună!