Prima pagină » Reteta Ciorba de cartofi cu afumătură

Reteta Ciorba de cartofi cu afumătură

by admind

Ciorba de cartofi cu afumătură este o rețetă consistentă și plină de savoare, ideală pentru zilele reci. Afumătura adaugă un gust intens și delicios, care se combină perfect cu cartofii fragezi.

Ingrediente

  • 500 g afumătură (costiță, ciolan sau kaizer)
  • 4 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 2 litri apă
  • Sare, piper
  • Cimbru uscat sau o frunză de dafin

Mod de preparare

  1. Taie afumătura bucăți și pune-o la fiert în apă rece. Fierbe 20–30 minute să se înmoaie.
  2. Adaugă ceapa tocată mărunt și morcovul dat pe răzătoare, călite în puțin ulei înainte.
  3. Pune cartofii tăiați cuburi și completează cu apă dacă este nevoie.
  4. Fierbe 20–25 de minute, apoi adaugă pasta de roșii.
  5. Condimentează cu sare, piper și adaugă o crenguță de cimbru sau dafin pentru aromă.
  6. Fierbe încă 5–7 minute, apoi lasă să se odihnească 10 minute înainte de servire.

Poftă bună!

related articles