Prima pagină » Reteta Supă cremă de morcovi cu smântână

Reteta Supă cremă de morcovi cu smântână

by admind

Supă cremă de morcovi cu smântână este o alegere minunată pentru o masă ușoară și rafinată. Textura fină și gustul dulceag al morcovilor, îmbogățit cu smântână, fac din acest preparat un adevărat deliciu.

Ingrediente

  • 500 g morcovi
  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • 1 litru supă de legume sau apă
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • Sare, piper

Mod de preparare

  1. Curăță morcovii, cartoful și ceapa, taie-le bucăți.
  2. Într-o oală, topește untul și călește ceapa până devine sticloasă.
  3. Adaugă morcovii și cartoful, gătește 2–3 minute amestecând.
  4. Toarnă supa de legume sau apa și fierbe la foc mic până legumele sunt moi (20–25 minute).
  5. Pasează supa cu blenderul până obții o cremă fină.
  6. Adaugă smântâna, omogenizează și mai încălzește 2–3 minute fără să fiarbă.
  7. Potrivește de sare și piper și servește caldă, eventual cu crutoane.

Poftă bună!

related articles