6
Ciorba de pui a la grec este un preparat fin și aromat, cu un gust cremos și ușor acrișor, rezultat din combinația perfectă dintre smântână, ou și zeamă de lămâie.
Ingrediente
- 500 g carne de pui (piept sau pulpe)
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 1 țelină mică
- 2 gălbenușuri de ou
- 200 ml smântână pentru gătit
- 2 linguri orez
- Zeama de la ½ lămâie
- 2 litri apă
- Sare, piper
- Pătrunjel verde
Mod de preparare
- Pune puiul la fiert în apă cu puțină sare și spumează la nevoie.
- După 20 de minute, adaugă morcovul, păstârnacul, țelina și ceapa curățate și tăiate bucăți.
- Spală orezul și adaugă-l în ciorbă când legumele sunt aproape fierte.
- Când toate sunt bine fierte, scoate carnea și legumele, taie-le cubulețe și pune-le înapoi în oală.
- Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu smântâna. Adaugă câte un polonic de ciorbă fierbinte peste amestec, amestecând continuu.
- Toarnă amestecul înapoi în ciorbă, amestecând încet.
- Adaugă zeama de lămâie, potrivește de sare și piper și presară pătrunjel verde tocat.
- Servește fierbinte.
Poftă bună!