Prima pagină » Reteta Couscous cu legume la tigaie

Reteta Couscous cu legume la tigaie

by admind

Couscous-ul cu legume la tigaie este un preparat rapid, sățios și sănătos, ideal pentru mesele de prânz sau cină. Versatil și plin de culoare, poate fi servit atât ca fel principal vegetarian, cât și ca garnitură.

Ingrediente
  • 200 g couscous250 ml apă fierbinte1 ceapă mică1 morcov1 dovlecel mic1 ardei gras roșu1 lingură ulei de măslineSare, piper1 linguriță condimente (curry, boia sau chimion – opțional)Pătrunjel proaspăt tocat

  • Mod de preparare
  • Pune couscous-ul într-un bol adânc, adaugă puțină sare, apoi toarnă apa fierbinte peste el. Acoperă cu un capac sau folie alimentară și lasă-l 5–7 minute să se umfle.Între timp, toacă ceapa mărunt, morcovul bastonașe subțiri, dovlecelul cuburi mici și ardeiul fâșii.Încinge uleiul într-o tigaie și călește ceapa 2 minute.Adaugă morcovul, gătește-l 3 minute, apoi pune dovlecelul și ardeiul. Gătește totul împreună încă 6–7 minute, până legumele sunt fragede dar ușor crocante.Adaugă couscous-ul afânat cu o furculiță în tigaie și amestecă bine. Condimentează după gust.Presară pătrunjel verde la final și servește cald.

  • Poftă bună!

    related articles