Prima pagină » Reteta Supă cremă de țelină și măr verde

Reteta Supă cremă de țelină și măr verde

by admind

O combinație surprinzător de rafinată, această supă cremoasă reunește aroma pământie a țelinei cu prospețimea acidulată a merelor verzi. Ideală pentru o masă ușoară, dar sofisticată.

Ingrediente:

  • 1 rădăcină de țelină (aprox. 400 g)
  • 1 măr verde Granny Smith
  • 1 ceapă albă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500 ml supă de legume
  • 100 ml lapte vegetal sau smântână lichidă
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Curăță țelina, mărul și ceapa, apoi taie-le în cuburi.
  2. Într-o cratiță, călește ceapa în ulei, adaugă țelina și mărul și amestecă 2-3 minute.
  3. Toarnă supa de legume, acoperă și fierbe 20 de minute până toate sunt moi.
  4. Mixează totul cu un blender vertical, adaugă laptele sau smântâna și asezonează după gust.
  5. Servește cu crutoane sau semințe prăjite pentru textură.

Poftă bună!

related articles