Prima pagină » Reteta Orez salbatic cu migdale caramelizate si portocala

Reteta Orez salbatic cu migdale caramelizate si portocala

by admind

Un preparat elegant, perfect ca garnitură sofisticată sau fel principal vegetarian. Orezul sălbatic are o textură aparte, iar migdalele crocante și portocala aduc dulceață și prospețime.

Ingrediente:

  • 200 g orez sălbatic
  • 1 portocală (zeama și coaja rasă)
  • 30 g migdale feliate
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Într-o tigaie, caramelizează migdalele cu mierea la foc mic până devin aurii.
  3. După ce orezul este gata, adaugă uleiul de măsline, coaja și sucul de portocală, amestecând bine.
  4. Încorporează migdalele caramelizate chiar înainte de servire.

Poftă bună!

related articles